13 Ağustos 2010 Cuma

Bebek Odası Tasarımı

Bebek Odası hazırlığı ayrı bir heyecan ve aynı zamanda da karmaşık bir dünya. Eğer çok fazla mağaza gezmeyi planlıyorsanız, iş daha da karışık bir hal alabilir. Modoko dahil yüzlerce mağaza, mobilya seçeneği ve kısa zamanda kafayı yemenize sebep olabilir. O nedenle, kendinizi bu dünyaya kaptırmadan önce birkaç arştırma yapın. Sade mobilyalar seçip, aksesuar ve duvar giydirmeleri ile odayı renklendirmekte fayda var. Küçük bebişin 1 yaşına kadar minik bir yatağa ihtiyacı olacak. Zaten 3 yaşından sonra, özellikle erkek çocuklar araba şeklinde ya da farklı modellerdeki mobilyalar için tutturmaya başlıyorlar.

O nedenle, benim görüşüm fiyatı uygun ama sağlam bir yatağın yanına İKEA'dan uydurabileceğiniz şifonyer ve minik bir dolap eklemek. Bu seçenek bebeği 3 yaşına kadar idare edebiliyor. Biz karyola ve yatağını Mothercare'den aldık. Mothercare'in Jamestown model beyaz karyolasının yanına İKEA'dan beyaz bir şifonyer ekledik. Zaten önceden var olan büyük beyaz dolabımızın yarısınıda bebişimize ayırdık.  Jamestown yatağın fiyatı 599 TL. Boyutları ise 140x70 cm. Daha sonra parmaklıklarını çıkarark normal yatağa çevirebiliyorsunuz da. Yatağı için yine Mothercare'in Coolmax serisi yatağını tercih ettik. Bebek terlese bile yatak nemi içine hapsetmiyor ve bakteri barındırmıyor.

Komple bir bebek odası takımı almak yerine, farklı mağazalardan kombinasyon yapmak hem yaratıcı hem de keyifli. Yaratıcı bebek odası tasarımları için takip ettiğim yabancı bir site var. Project Nursery sitesine mutlaka bir göz atın. Dünydaki diğer anneler ve tasarımcılar odaları nasıl dizayn ediyor fikir edinin. Süper, yaratıcı fikirler var. Renk kombinasyonları ve duvar giydirmeleri size ilham versin.

1 yorum:

  1. 6 aylık hamile biri ve çocuk odası yapmaya çalışan biri için süper bilgiler... Çok teşekkürler. Ben de beşik ve yatağı mothercare'den, dolap ve şifonyeri IKEA'dan almayı planlıyordum... Sevgiler...
    mordakiyesil.blogspot.com

    YanıtlaSil